Méhviasz gyertyák

 

Paraffin, kontra méhviasz gyertya! Korábban írtam már róla, de itt az advent érdemes újra felhívni mindenkinek a figyelmét a különbségekre, sokan nem is gondolnák, hogy milyen ártalmas is lehet egy paraffin gyertya. A paraffin tartalmú gyertyák égéskor olyan veszélyes méreganyagokat bocsátanak ki, melyek belélegezve asztmát, ekcémát, sőt rákot is okozhatnak. A paraffin tartalmú gyertyák toluolt és benzolt adnak ki magukból. A benzol különösen ismert, bizonyítottan rákkeltő anyag. Az általunk használt gyertyák és füstölők nagy része kínai termék és számos káros anyagot tartalmaznak. Mit kell tudni a paraffinról? A paraffin koromfekete, a petróleum mellékterméke és mérgező anyag. 100%-os töménységű fehérítővel érik el, hogy színtelen legyen vagy fehér. Az elégő paraffin egészségkárosító hatása hosszú ideje ismert. De éppen úgy, mint a kozmetikai iparban, a hatóságok a gyertyagyártók esetén sem teszik kötelezővé a veszélyes összetevők feltüntetését a terméken. Használd a méhviaszt! A legritkább gyertya alapanyag a méhek által készített viasz. Ötvenszer drágább a paraffinnál és hússzor drágább a hidrogénezett növényi zsíroknál. A tiszta méhviasz tényleg „természetes”. A méhek ebben tárolják a mézet. Ezt nem szükséges kémiailag módosítani, hogy gyertyakészítésre alkalmas legyen. Számos előnyös tulajdonsága van a mesterségesen előállított paraffingyertyával szemben. A legmagasabb az olvadáspontja, nem csöpög, mint a paraffingyertya, nem kell fémedényekben szállítani és használni, mint a növényi olaj gyertyákat, a belekeveredett méz és virágpor miatt természetes aromája van anélkül, hogy illatosítani kellene. Ha nem szeretnénk lemondani a gyertyaégetés varázsáról tegyünk óvintézkedéseket. Például nyissuk ki az ablakot, hogy jól szellőzőn a szoba, ez által minimalizáljuk a belélegzett füst mennyiségét.

 

Méhviaszkendő

Mit szólna hozzá ha, tudnék olyan alternatívát mutatni önnek, ami helyettesíti a szealvétát az alufólát?
Méhviaszos kendőink hatalmas sikert arattak, bikalon ön is kipróbálhatja.
Ajándékozza meg saját magát vagy családját, barátait méhviaszkendővel.
Garantáljuk, hogy az általunk készített méhviaszkendő ki állja az idő próbáját, de ha még sem hozza viassza,
írja meg nekünk történetét és mi vissza fizetjük az árát.

Hírlevél

Hírlevél késztése

Mecsekfalu völgye méhészet első hírlevele.

Miről is szól a hírlevelünk kicsit magunkról, kicsit a szakmáról és és a vevőkről.

Miért készítünk hírlevelet hogy, mindig meg tudja mi az aktuális trend a nagyvilágba, hogy önnek ne kelljen utána googlizni, mert mi azt meg tesszük ön helyett, sok érdekes hír és tanács egyhelyen ez a hírlevél.

Tartson velünk és kapcsolódjon ki 5 percre.

Egy kis érdekesség a nagyvilágból filmajánlók: Díjat kapott az „Egy év a méhesben” c. ismeretterjesztő film.

Nekünk nagyon tesztet a film, van egy kis szabad ideje nézze meg gyermekeivel, sok érdekes dolgot megtudhat belőle.

Ami rólunk szól, mostanság az inkább a nagy hajtás, nekünk ez egyik fontos időpont a december, a vevőink ilyenkor a legaktívabbak, ezért köszönjük is nekik a sok megkeresést, mind a háznál, mind a piacon vagy éppen üzenetben.

Egyik hobbim a méhészeten kívül a bútorfelújítás, mondhatnám azt is, hogy régiből újat és dizájnosat, ezekről szoktam is megosztani fotókat, és a jövőben is fogok. 🙂

Egy kis humor, a humor nagyon fontos az életemben.

-Kedves barátom, hogy megy a méhészkedés?

– Hát, mézem még nincsen, de anyósomat már kb. 40-szer csípték meg ezek a szorgalmas kis állatok. 😀

Ami a vevőről szól:

Sajnos sokszor unalomig ismételt mondókám, miért ne vegyenek nagy multikba olcsó mézet és miért vegyenek termelőktől,

Mindig elmondom, azok az olcsónak mézek valójában egy tartalmatlan édes folyadékok, minden, ami a méz attól mentesek, magas hőkezelésen estek át ez 80 C fokon, mondanom sem kell, hogy 40 c fok felett a bel tartalom lebomlása megindul. Akik már vásároltak belőle és fogyasztották azok tudják, miről beszélek és így lesz az olcsóból drága, mivel ami a kukában köt ki az a legdrágább, vagy sosem fogy el és évekig csak ott porosodik a polcon, akkor meg minek megvenni?

Egy kis reklám:

 

 

 

 

 

                                                                        Arany és ezüst csomagjaink karácsonyig még kaphatóak: Aranycsomagunk 8900 Ft, ezüstcsomagunk 7900 Ft. Rendelje meg most: tel:06703226877, vagy üzenjen karsanemethanita@gmail.com.

Esetleg bárkinek kérdése lenne most megteheti, egy gyors kérdés, egy gyors válasz.

Köszönjük hogy időt szánt ránk és elolvasta hírlevelünket.

Barátsággal:

Karsa-Németh Anita

Virágpor 10 dkg

Mi is a virágpor?
A méhek által közvetlen a virágokról gyűjtött virágpor egy koncentrált táplálék, természetes produktum. A virágpor színe aszerint, hogy milyen növénytől származik, az aranysárgától a sötétbarnáig változik, de lehetnek benne fekete szemcsék is. Íze édes, illatos, jellegzetes szagú. A mecsekfalui virágpor színe sárgás-barna, de lehetnek benne piros és akár fekete szemcsék is, íze édes hársfa és a mezők virágának jellegzetes keveréke.

 

Időjárás álomás építése

 

Családi Projekt. A héten egy időjárás állomást építettünk, mindenki hozzá adott, amit tudott. Kiszuperált régi kaptár fiókok és keretek újra hasznosításából készült. Kaptás szétszedése és csiszolása, kívül, belül, utána a keretek jöttek szintén csiszolással folytattuk. Ezek után jött az összeszerelés, szép pofás kis házikó lett belőle, jól szellőzik is, ami ugye egy időjárás állomás fontos része. Jöhetett a festés, fehér lenne az ideális, de mi úgy döntöttük kicsit elérünk a hagyománytól és színeset készítünk, világos pasztellszínekkel lesz lefestve sárga és zöldre esett a választás, a lábak fa részes teak színt kapott majd a lábak végét, hogy bírja az időjárást, kátrány bevonattal kezeltük. Közben az elektronika is készült a házikóba, ami nem más, mint egy raspberry pi, amihez csatlakozik egy ESP8266 wifi modul egy hőfok és páratartalom mérő szenzorral együtt, SQL szerverre tölti fel az adatokat, bárhonnan a világhálóról megtekinthetőek az adatok, aki kíváncsi az ezen a címen meg nézheti milyen az időjárás nálunk. http://meheslog.ddns.net/esp-weather-station.php… A projekt tovább folytatódik, további fejlesztések lesznek az időjárás állomásunknál.